...

Siber Olaylara Müdahale Ekibi (SOME)

Kişisel Güvenliğinizi Önemsiyoruz!
28/01/2019

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı;

1. E-posta kotanızı artırmak için, hesaplarınıza ait şifreleri vb. kişisel bilgilerinizi, tarafınıza gönderilen bir e-posta yahut farklı herhangi bir iletişim kanalı aracılığıyla ASLA TALEP ETMEZ.

2. E-posta sertifikanızı güncelleyin(?) şeklinde bir uyarı iletisi ASLA GÖNDERMEZ.

3. Hesap bilgilerinizi onaylayın(?) şeklinde bir uyarı iletisi ASLA GÖNDERMEZ.

4. E-posta adresinize çok fazla reklam mesajı geliyor diye, e-posta hesaplarınıza ait şifreleri vb. kişisel bilgilerinizi, tarafınıza gönderilen bir e-posta yahut farklı herhangi bir iletişim kanalı aracılığıyla ASLA TALEP ETMEZ.

5. E-posta şifrenizi değiştirmeniz için size e-posta ile tıklanması gereken bir link ASLA GÖNDERMEZ.

6. Bu, web posta sertifikanızın geçerlilik süresinin dolduğunu ve şu anda e-posta teslimi yapılandırmanızı ve pop hesap ayarlarınızı etkilediğini bildirmek içindir.

Web postanızın sertifikasını şimdi yeniden oluşturmanız gerekir, böylece web postanız yeniden düzgün bir şekilde çalışabilir. Bunu yapmak için lütfen aşağıdaki bağlantıyı takip ederek bilgilerinizi onaylamak için bir dakikanızı ayırın:”

VEYA

"Sevgili Kullanıcı,
Bilgi güvenliği uyarıları sonucunda, Intranet'te geniş çapta duyurulmuştur ve e-posta servis veritabanımızdaki son gözlemlerimizden dolayı. Bir e-posta servisimize spam-bot, bant genişliği ve yeni arayüzde artış sağlamak için bir yükseltme planlanmıştır İstenen ve spam postalardan kaçınmak için. Bu Kullanıcı öz bakım bağlantısı hesabınızı yönetmenizi ve yükseltmenizi sağlar.
İçtenlikle,"

ŞEKLİNDE;

yazım kurallarının yok sayıldığı ve noktalama işaretlerine dikkat edilmeyen, cümle yapısı Türkçe’ye uygun olmayan ifadeler ile sizlerle ASLA İLETİŞİME GEÇMEZ.

7. “.nevsehir.edu.tr” ifadesinden sonra “com”, “xyz”, “ch”, “xx”, “ga”, “br” vb. herhangi bir internet sitesini tıklamanız için size ASLA GÖNDERMEZ.

8. Sizden HİÇBİR ZAMAN bir form aracılığı ile şifrenizi vb. kişisel bilgilerinizi girmenizi TALEP ETMEZ.

9. HİÇBİR ZAMAN size e-posta göndererek, e-posta şifresi vb. kişisel bilgilerinizi yazarak gelen e-postayı cevaplamanızı TALEP ETMEZ.

10. Sistemsel bir güncelleme, iyileştirme veya problem olduğunda sizleri haberdar ederken, sizden bir form doldurmanızı, iletiyi cevaplamanızı, bir linke tıklamanızı ASLA TALEP ETMEZ.

Sn. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kurumsal E-Posta Hesabı Kullanıcıları;

EĞER sizden yukarıdakilere benzer kurgular ile hatırlayabildiğiniz herhangi bir zamanda şifre vb. kişisel bilgileriniz talep edilmişse;

ŞİFRELERİNİZİ mümkün olan en kısa sürede DEĞİŞTİRMELİSİNİZ.

AYRICA yine yukarıdakilere benzer herhangi bir senaryo ile şifreleriniz gibi kişisel bilgilerinizin elde edilmiş olabileceğinden ŞÜPHELENİYORSANIZ DAHİ, mümkün olan en kısa sürede ŞİFRELERİNİZİ DEĞİŞTİRMELİSİNİZ.

Şifrelerinizi değiştirmemeniz durumunda;

1. Kurum tarafından size sağlanan e-posta hesabı farklı amaçlar ile bilginiz dışında ve HUKUKİ SONUÇLARI da olabilecek şekilde, yetkisiz ve kötü niyetli üçüncü taraflarca kullanılabilir.

2. Yazışmalarınızın güvenliği TAMAMİYLE tehlike altına girebilir.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı

olarak;

Kullanıcılarımızın güvenliğini önemsiyor ve bu konuda büyük bir titizlik ile önleyici faaliyetlerimize devam ediyoruz. Kullanıcılarımızın, KİŞİYE ÖZEL BİLGİLERİ olan şifreleri vb. kişisel bilgilerini herhangi bir şekilde 3. şahıs ya da zararlılar ile PAYLAŞMAMALARINI TALEP EDERİZ.