...

Siber Olaylara Müdahale Ekibi (SOME)

Kişisel Güvenliğinizi Önemsiyoruz!
18/04/2017

Sn. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kurumsal E-Posta Hesabı Kullanıcıları;

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, neredeyse her işimizi internet üzerinden gerçekleştirmekteyiz. Ancak internetteki caddeler ve sokaklar pek tekin yerler değil. Hemen her köşe başında; banka hesabınızı, e-postanızı ve şifrelerinizi ele geçirebilmek amacıyla yer tutmuş zararlı ve aldatıcı siteler ve uygulamalar var.

İnternet ortamında ne kadar güvenlik önlemi alınırsa alınsın; sürekli yenilenen tekniklerle bu tehlikelere maruz kalabilmekteyiz. Hal böyle iken kişisel farkındalık çok daha önemlidir.

Bunun için;

- Gelen e-postaların, web sitesi bağlantılarının, İnternette gezinirken "şu eklentin yok hemen linki tıkla indir" benzeri ifadelerin, gerçek mi sahte mi olduğunun anlaşılması gerekmektedir.

- Kotanız doldu, e-posta bilgilerini güncelleyiniz şeklindeki e-postalara kanmamanız gerekmektedir.

( Başkanlığımız tarafından kesinlikle böyle bir e-posta gönderilmemektedir.)

- Diyelim ki faturanız veya ekstreniz şu kadar (Makul değerlerin üzerinde bir fiyat) şeklinde bir e-posta geldi ve e-postada bir ek tıklamanızı bekliyor. Tabii ki kesinlikle böyle bir bağlantıya tıklamamalısınız.

Neler yapılabilir?

- E-posta şifrelerinizi belli periyotlarla mutlaka değiştirin (kurum e-posta, gmail, facebook gibi)

- Banka hesaplarınızın sanal alışveriş limitlerini minimum seviyede tutun.

- Kullanılmıyorsa mobil ödemeleri kapattırın.

- Bankalara ve sosyal medya linklerine önünüze çıkan linklerden değil de web sayfasını açıp adresi direk yazarak ulaşın. (www.facebook.com , www.vakifbank.com.tr , mail.nevsehir.edu.tr gibi)

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı olarak;

Kullanıcılarımızın güvenliğini önemsiyor ve bu konuda büyük bir titizlik ile önleyici faaliyetlerimize devam ediyoruz.

Kullanıcılarımızın, KİŞİYE ÖZEL BİLGİLERİ olan şifreleri vb kişisel bilgilerini herhangi bir şekilde 3. şahıs ya da zararlılara kaptırmamak için yukarıdaki belirtilen hususlara DAHA ÇOK ÖNEM VERMELERİNİ ve DİKKATLİ OLMALARINI tavsiye ediyoruz.

Herhangi bir kaynaktan gelen herhangi bir e-posta ile ilgili şüpheye düşmeniz durumunda Başkanlığımızdaki personellerimizden çekinmeden yardım ve görüş talebinde bulunabilirsiniz.